Venture Capital

Wat is venture capital en welke bedrijven haalden succesvol venture capital op? Misschien is venture capital wel de manier voor jouw start-up om uit te groeien tot een scale-up.

Venture Capital Innovatie Top 10

Welke bedrijven haalden succesvol venture capital op?

Bekijk de nieuwste top 10

Venture Capital Innovatie Top 10

Welke bedrijven haalden succesvol venture capital op?

Bekijk de nieuwste top 10

Wat is venture capital?

Venture capital is het geld dat geïnvesteerd wordt door een investeerder in een startend bedrijf. Een andere Nederlandse benaming voor de term venture capital is durfkapitaal. Een investering in een jonge onderneming heeft namelijk een relatief hoog risicoprofiel ten opzichte van een investering in een bestaand bedrijf dat bijvoorbeeld al omzet draait.

Hoog risico, hoog rendement

Ondernemers met een nieuw, innovatief product of dienst moeten hun bedrijf vaak financieren met venture capital. Deze investeerders verwachten dat door hun investering het bedrijf flink groeit, waardoor het rendement van hun investering ook fors stijgt. Maar ze nemen ook het risico dat – om wat voor reden dan ook – hun investering nooit de beoogde opbrengst behaalt. ‘Hoog risico, hoog rendement’, is een veelgehoorde uitspraak in de wereld van venture capital.

Venture Capital Innovatie Top 10

Ben je benieuwd welke innovatieve bedrijven de afgelopen tijd succesvol risicokapitaal ophaalden? Ieder kwartaal publiceren wij de Venture Capital Innovatie Top 10, met daarin 10 bedrijven met een hoge innovatiefactor die de afgelopen maanden succesvol venture capital ophaalden. Bedrijven zoals Roamler, Lepaya en Mosa Meat stonden in de Venture Capital Innovatie Top 10.

Ook venture capital ophalen?

Wij hebben direct contact met een groot aantal participatiemaatschappijen en venture capital organisaties. Dien een financieringsaanvraag in en wij helpen je verder.

Bel 076-5654321