Alternatieve financiering; een vooruitblik

Als aanbieder van alternatieve financiering krijg ik vaak de vraag: wat is the next big thing in alternatieve financiering? Ik zet dan mijn kaarten op invoice financing. Bij invoice financing verkoop je een factuur aan een investeerder (of meerdere investeerders). Je betaalt niet echt een rente, maar krijgt uiteindelijk tussen de 95% en 98% van de factuur waarde gefinancierd. Het verschil is het rendement voor de financier/investeerder. De meeste platformen lukt financieren binnen 24 uur.

Als aanbieder van alternatieve financiering krijg ik vaak de vraag: wat is the next big thing in alternatieve financiering? Ik zet dan mijn kaarten op invoice financing. Bij invoice financing verkoop je een factuur aan een investeerder (of meerdere investeerders). Je betaalt niet echt een rente, maar krijgt uiteindelijk tussen de 95% en 98% van de factuur waarde gefinancierd. Het verschil is het rendement voor de financier/investeerder. De meeste platformen lukt financieren binnen 24 uur.