Tegra Systems: Innovatie in wegen en etiketteren

In de wereld van wegen en etiketteren is Tegra Systems een vooraanstaande naam. Al sinds 2003 bouwt dit bedrijf installaties voor verschillende sectoren. In dit interview vertelt Andre van Teeffelen (Sales Engineer bij Tegra Systems) alles over hun succesvolle traject en hun plannen voor de toekomst.

In de wereld van wegen en etiketteren is Tegra Systems een vooraanstaande naam. Al sinds 2003 bouwt dit bedrijf installaties voor verschillende sectoren. In dit interview vertelt Andre van Teeffelen (Sales Engineer bij Tegra Systems) alles over hun succesvolle traject en hun plannen voor de toekomst.

De groeiende vraag naar automatisering heeft ons geholpen om ons bedrijf verder uit te breiden. We zijn momenteel op zoek naar nieuwe mensen, wat aangeeft dat we nog steeds groeien.
Andre van Teeffelen

“Tegra Systems richt zich op alles wat te maken heeft met het wegen en bepalen van gewicht en het voorzien van producten van een label,” legt Andre uit. “Of het nu gaat om voorbedrukte labels of print-and-apply oplossingen, onze machines kunnen worden gekoppeld aan een bovenliggend ERP/software systeem om ervoor te zorgen dat de juiste gegevens op de sticker terechtkomen. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven in de webshop en voedingsindustrie, waar bijvoorbeeld ingrediënten nauwkeurig moeten worden vermeld. Onze machines leveren een belangrijke bijdrage aan dit proces.”

Met bijna twee decennia ervaring heeft Tegra Systems een sterke positie in de markt verworven. “In het begin waren we slechts met z’n drieën, maar de laatste zes à zeven jaar zijn we aanzienlijk gegroeid en hebben we bijna tien medewerkers,” zegt Andre. “De groeiende vraag naar automatisering heeft ons geholpen om ons bedrijf verder uit te breiden. We zijn momenteel op zoek naar nieuwe mensen, wat aangeeft dat we nog steeds groeien.”

Tegra Systems houdt zich niet alleen bezig met het leveren van machines, maar ook met de bouw, ontwikkeling, installatie, onderhoud en jaarlijkse controles van de systemen. “We zijn niet zomaar leveranciers, we zijn bouwers,” benadrukt Andre. “We werken samen met verschillende klanten, zoals groentesnijderijen die onze machines gebruiken voor hun eigen producten, maar ook met system integrators die onze weegsecties integreren in complete productielijnen die ze vervolgens doorverkopen aan andere bedrijven.”

Het succes van Tegra Systems is mede te danken aan hun toewijding aan innovatie en klantgerichtheid. “Ons team bestaat uit buitendienst- en servicemedewerkers, mensen die zich bezighouden met assemblage, ontwikkeling, het bouwen van prototypes en technisch werk,” legt Andre uit. “Ongeveer 70% van onze medewerkers is betrokken bij de ontwikkeling, omdat we verschillende soorten machines produceren. Door ons specialisme in een niche markt worden we vaak geconfronteerd met unieke vraagstukken. Het is belangrijk dat we ruimte hebben om ons creatieve proces toe te passen bij het ontwerpen van oplossingen.”

Een familiebedrijf met passie voor techniek

Achter het bedrijf schuilt een prachtig verhaal van passie en familiebanden. Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht door Herman en Mischa. Herman is de vader van Andre. “Ik ben opgegroeid met Tegra Systems. Het zit in mijn bloed en ik ken het bedrijf niet anders dan dat het altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven is geweest. Mijn vader en Mischa hebben een diepe passie voor dit vak en die passie is aan mij doorgegeven.”

Wat Tegra Systems zo interessant maakt, is de afwisseling en het maatwerk dat ze bieden. “Het is een branche waarin je te maken hebt met diverse uitdagingen en waarin geen enkele machine hetzelfde is,” legt Andre uit. “Als je affiniteit hebt met techniek, is het een geweldige sector om in te werken. We komen in aanraking met een grote verscheidenheid aan bedrijven en industrieën. Gisteren was ik bijvoorbeeld bij een bedrijf dat complete maaltijden produceert voor ouderen in zorginstellingen. Dit is een heel andere tak van sport dan bijvoorbeeld een webshop die pakketjes over de hele wereld verstuurt. Juist deze diversiteit maakt het werk zo boeiend.”

Samenwerken met klanten voor maatwerkoplossingen

Het vinden van de ideale klant is voor Tegra Systems een belangrijk aspect. “Het is essentieel om een goede klik te hebben met de klant, zodat we samen kunnen werken aan de ontwikkeling van de perfecte machine,” legt Andre uit. “Vooral bij maatwerkoplossingen is dit van groot belang. Het maatwerk zelf is interessant, maar het hangt sterk af van de input die we van de klant ontvangen. Als de klant duidelijk is over de specificaties en zijn behoeften, maakt dat het voor ons eenvoudiger en plezieriger om mee te werken. Natuurlijk groeien we samen met het project; we stellen onszelf voortdurend de vragen: Wat is er nodig? Wat niet? Uiteraard speelt het kostenplaatje hierbij ook een rol. We begrijpen dat iedereen de schoorsteen moet laten roken en dat de kosten binnen de norm moeten blijven.”

Tegra Systems opereert in een breed scala aan branches, die allemaal hun eigen unieke uitdagingen en kansen met zich meebrengen. “Onze klanten bevinden zich in diverse industrieën,” vertelt Andre. “De voedingsmiddelenbranche is momenteel booming, maar we bedienen ook de maakindustrie en zijn actief in de agrarische sector. Zo hebben we bijvoorbeeld onlangs etiketten op tulpenhoezen aangebracht, wat een leuke en unieke ervaring was. Daarnaast werken we samen met grote bakkerijen waar onze machines te vinden zijn. Een groot deel van ons werk bevindt zich in de supermarktsector, waar onze machines een belangrijke rol spelen.”

Het vermogen van Tegra Systems om in te spelen op de behoeften van verschillende branches heeft hen geholpen om zich te vestigen als een betrouwbare en gewaardeerde partner in de industrie. 

Innovaties en toekomstplannen

Een van de meest opvallende projecten van Tegra Systems was de ontwikkeling van een machine om spitskolen te wegen, te etiketteren en in sorteerbakken uit te stoten. “Dit vraagstuk kwam zo’n 15 jaar geleden bij ons terecht,” herinnert Andre zich. “We hebben toen een speciale machine ontworpen die niet alleen geschikt bleek te zijn voor broccoli, maar ook voor Spitskool . Dit heeft ons geïnspireerd om ons te richten op de broccoli- en spitskool-markt, en naarmate de marktvraag toenam, hebben we de machine verder doorontwikkeld. We zijn begonnen met twee machines, maar hebben sindsdien veel meer geproduceerd voor zowel broccoli als spitskool. We hebben ons programma vernieuwd, software zoals Bartender en NiceLabel geïmplementeerd en hardwarematige verbeteringen aangebracht in de productielijn. Bovendien zijn we van uitstoot flippers overgegaan naar uitstoot molens, wat zeer positief werd ontvangen en heeft geleid tot meer verkopen.”

Tegra Systems is altijd gericht op innovatie en verwacht in de toekomst verdere ontwikkelingen. “Er komen zeker nieuwe ontwikkelingen aan,” bevestigt Andre. “Op dit moment zijn we bezig om een stukje software dat momenteel offline draait bij klanten, naar de cloud te migreren. Hierdoor kunnen gebruikers vanaf elke pc toegang krijgen tot de software. Dit biedt voordelen zoals betere back-up mogelijkheden, minder afhankelijkheid van hardware en snellere prestaties. De cloud gebaseerde software is geoptimaliseerd en gebruiksvriendelijk. Het kost tijd om verbinding te maken als de software lokaal op een pc staat, en dat wil je vermijden.”

Naast software-innovaties heeft Tegra Systems ook andere plannen voor de toekomst. “We hebben onlangs het project voor het aanbrengen van hoezen op tulpenmachines afgerond, en we overwegen om dit ook op een beurs te presenteren,” deelt Andre. “Daarnaast staat er een dubbele broccoli sorteermachine op de planning voor later dit jaar. We hebben er al eerder een gebouwd, maar we hebben ruimte gevonden voor verbeteringen. Bovendien blijven we nieuwe machines ontwikkelen op basis van vraagstukken uit de markt.”

Tegra Systems en DB&P

Andre vertelt over de eerste stappen die hij heeft gezet om nieuwe ontwikkelingen te verkennen. “Ik heb het eerste balletje opgegooid via Zomerdijk,” zegt hij. “We hebben af en toe samengewerkt aan projecten, en dat beviel goed. Ik had een gesprek over de mogelijkheid om gezamenlijk te ontwikkelen. In het verleden hebben we wel eens onderzocht hoe we dit konden doen, maar destijds hadden we te weinig personeel om de urenverdeling goed te kunnen maken. Nu we zijn gegroeid en meer uren tot onze beschikking hebben, kunnen we bepaalde vraagstukken beter aanpakken. Soms doe je een ontwikkeling met het idee dat je er meer van kunt verkopen, waardoor je niet alle ontwikkelingsuren kunt toewijzen aan dat ene project. Met de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is dat wel mogelijk. Hoewel de basis vaak hetzelfde is, is het de kunst om het etiket goed op het product te kunnen plakken. Wat voor product A werkt, werkt misschien niet voor product B, maar wel weer voor product D of E.”

Subsidies en groeimogelijkheden

Andre benadrukt het belang van subsidies, zoals de WBSO, bij het stimuleren van de ontwikkeling binnen Tegra Systems. “Eigenlijk komt het erop neer dat het ons helpt om de ontwikkeling beter te doen,” legt hij uit. “Dankzij de subsidie krijgen we meer financiële ruimte om nieuwe projecten aan te pakken, om meer vraagstukken aan te kunnen en groei te stimuleren. We kunnen bijvoorbeeld een extra personeelslid aannemen om onze capaciteit te vergroten, en wellicht ook meer investeren in tools en apparatuur voor degenen die betrokken zijn bij de ontwikkeling.”

Benieuwd wat Mike voor jou kan betekenen?

Wil je net als Tegra Systems WBSO aanvragen? Laat het Mike weten, hij kijkt graag samen met jou wat er mogelijk is.