WBSO voor softwareprojecten

Als het gaat om digitalisering behoort Nederland tot de wereldtop. De impact van Nederlandse softwarebedrijven op onze economie en maatschappij is dan ook groot. Zo kunnen fabrieken dankzij digitalisering beter, slimmer en voordeliger produceren en worden ziekenhuizen efficiënter voor artsen en patiënten. Om deze koppositie te behouden investeert ons kabinet veel geld in onderzoek en ontwikkeling, bijvoorbeeld door middel van de WBSO.

Software-innovaties zijn er in alle soorten en maten. Een mooi voorbeeld is sentiment-erkenning middels Machine Learning om de motivatie van de schrijver te onderzoeken.
Michiel van den Bosch, consultant bij De Breed & Partners

Veelgemaakte fouten bij een software aanvraag

Een WBSO aanvraag dien je in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hierbij is het van groot belang dat je concreet en technisch bent. De allergrootste fout bij het aanvragen van WBSO voor software is dan ook dat problemen functioneel omschreven worden.

Laten we als voorbeeld een webshop nemen. Wanneer één iemand afrekent in jouw webshop is er geen probleem. De website verliest niet aan snelheid. Wanneer er honderd mensen afrekenen, gaat het al iets langzamer. Maar wanneer er 100.000 mensen tegelijk een transactie willen voldoen, werkt de applicatie niet meer naar behoren. Dit is een voorbeeld van een functioneel probleem. Het kan zijn dat de oorzaak van de problematiek technisch van aard is, maar daarvoor moet je dieper op de materie ingaan. Als het probleem niet met standaard technieken op te lossen is, is het softwareproject WBSO-waardig. Je gaat dan zelf componenten ontwikkelen om het probleem op te lossen.

WBSO aanvragen via een intermediair

Je kunt zelf WBSO aanvragen bij het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, maar wij kunnen dit ook voor je uit handen nemen. Dit biedt de volgende voordelen:

  • No cure, no pay op het daadwerkelijk genoten voordeel
  • 35+ jaar ervaring in financiering van innovatie
  • 1.500 à 2.000 WBSO-aanvragen per jaar
  • Wij zijn specialist in ICT projecten

Software en innovatie

Bij De Breed & Partners delen wij een passie voor software en innovatie. Daarom denken wij graag met ondernemers mee over innovatievraagstukken die bijvoorbeeld gaan over Blockchain, Big Data, Cybersecurity, IoT of Machine Learning. Zo maken we software innovatie zo duurzaam mogelijk.

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Of ben je benieuwd naar andere financieringsvormen voor softwareprojecten? Neem dan vrijblijvend contact op via 076 – 565 7321. We adviseren je graag!

Is jouw softwareproject WBSO-waardig?

Wij hebben een test ontwikkeld waarmee je in een paar minuten ontdekt of jouw werkzaamheden in aanmerking komen voor WBSO.

Bel 076 - 565 4321

Deze bedrijven gingen jou voor...

Lyfter

Om duurzame en budgetvriendelijke weboplossingen te bouwen besteedt webdeveloper Lyfter veel aandacht aan R&D. Hiervoor ontvangen zij sinds 2018 WBSO.

Bekijk de case

1

Employes

Ondernemer Rob Kroezen van Employes vraagt WBSO subsidie aan om de ontwikkelkosten voor zijn salarisverwerkingssoftware laag te houden.

Bekijk de case

2

Tubber

Om de software van het botenverhuurplatform Tubber te herontwikkelen en nóg sneller te maken investeert het bedrijf voortdurend in onderzoek en ontwikkeling.

Bekijk de case

3