Expert aan het Woord | Danique de Groot

In de rubriek ‘Expert aan het Woord’ stellen de DB&P experts zich aan je voor. Wat kun je verwachten van een samenwerking met ze, waarin zijn ze gespecialiseerd en wat zijn hun waardevolle tips voor jou als ondernemer? Dat en meer lees je in deze reeks. Dit keer gaan we in gesprek met Danique de Groot, expert op het gebied van de Tel mee met Taal subsidie.

In de rubriek ‘Expert aan het Woord’ stellen de DB&P experts zich aan je voor. Wat kun je verwachten van een samenwerking met ze, waarin zijn ze gespecialiseerd en wat zijn hun waardevolle tips voor jou als ondernemer? Dat en meer lees je in deze reeks. Dit keer gaan we in gesprek met Danique de Groot, expert op het gebied van de Tel mee met Taal subsidie.

Hi Danique! Zou je wat over jezelf willen vertellen?

Mijn naam is Danique en ik heb een achtergrond in HRM en OrganiZation Studies. Ik ben begonnen bij DB&P toen ik mijn master aan het afronden was en ben toentertijd gesolliciteerd op t een combinatie rol op HR-gebied en consultancy. Uiteindelijk ben ik parttime aan de slag gegaan als subsidieadviseur. Na het succesvol afronden van mijn master ben ik fulltime aan de slag gegaan bij DB&P en begon ik met een duo rol van 4 uur per week op HR-gebied en de overige uren als Consultant Sociale Innovatie vanwege mijn achtergrond.

Als persoon ben ik gericht op de menselijke kant en heb ik bewust gekozen voor de studie HRM aan de Fontys Hogeschool, omdat deze studie zich richt op het sociale aspect in plaats van de commerciële kant. Tijdens mijn studie heb ik in de mode gewerkt, wat ik nog steeds erg leuk vind. Daarna heb ik bij een werving- en selectiebureau gewerkt, waar ik begonnen ben als stagiair en ben blijven hangen tijdens mijn hbo-studie. Het commerciële aspect van deze rol vond ik erg leuk, omdat het sales gedreven was. Toch past de menselijke kant beter bij mij. Deze bijbaan is dan ook een flink contrast vergeleken met DB&P (waar de focus ligt op kwaliteit in plaats van kwantiteit). Ik ga voor het hoogst haalbare en ik vind het belangrijk om de klant te helpen en iets te kunnen betekenen voor hen, in plaats van alleen maar gericht te zijn op omzet.

Ik woon trouwens sinds kort samen met mijn vriend en we verhuizen binnenkort naar Bonaire voor 3 jaar. Dat is een mega uitdaging!

Waarom ben je bij DB&P gaan werken?

Ik vind het ontzettend leuk dat we bij DB&P technisch innovatieve bedrijven kunnen helpen. Wat ik zo bijzonder vind, is dat als je deze bedrijven volgt op LinkedIn, je ziet dat mede door ons werk zij verder kunnen innoveren en ontwikkelen. Het is geweldig om een traject van begin tot eind te begeleiden en te zien hoe relaties steeds weer terugkomen voor vervolgtrajecten.

Wat de sfeer betreft, is deze laagdrempelig en informeel bij DB&P. De deur staat bij iedereen open en we zijn echt één team, met allemaal dezelfde passie voor innovatie en het helpen van mensen. Dit zorgt voor een sterke connectie tussen collega’s en een goede werkomgeving waarin we samen werken aan de beste resultaten voor onze relaties.

De Tel mee met Taal subsidie biedt een geweldige kans om Nederlandse expats te helpen hun taalvaardigheid te verbeteren, zodat ze zowel in hun privéleven als op de werkvloer makkelijker kunnen omgaan met de Nederlandse taal.

Je bent expert op het gebied van velen subsidies en regelingen, maar vandaag pakken we er een specifiek uit: Tel mee met Taal. Zou je wat kunnen vertellen hierover? 

Deze regeling is bedoeld om de Nederlandse taalvaardigheid van medewerkers bij bedrijven gevestigd in Nederland te vergroten. Bij veel bedrijven werken namelijk expats die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Deze regeling is opgezet om taaltrajecten te stimuleren en hiervoor een subsidie van maar liefst 67% te geven. Er is een maximum subsidiebedrag per medewerker in het bedrijf, namelijk €1.500 per traject.

De regeling is vooral interessant voor werkgevers die expats en kenniswerkers in dienst hebben. De Nederlandse taal leren is namelijk een hot topic en het elimineren van miscommunicatie op de werkvloer is van groot belang. De regeling wordt steeds populairder, omdat werkgevers zich steeds meer bewust worden van de (subsidie)mogelijkheden.

Voor deze regeling is het van groot belang dat de taalopleider erkend is en dat elke medewerker minstens 30 uur contacturen heeft met een taaldocent (dit mag zowel online als fysiek zijn). Het afleggen van een starttoets om het taalniveau te bepalen is een belangrijk onderdeel van het traject. Aan het einde van het traject vindt er weer een toets plaats. Het behalen van een taalniveau wordt niet beoordeeld, het gaat erom dat er progressie is gemaakt. Het taaltraject mag in totaal 1,5 jaar duren waarbij de aanwezigheid van de medewerker door de taalopleider wordt geregistreerd. Een werknemer die al redelijk Nederlands spreekt, komt niet in aanmerking voor Tel mee met Taal. 

De regeling biedt een geweldige kans om Nederlandse expats te helpen hun taalvaardigheid te verbeteren, zodat ze zowel in hun privéleven als op de werkvloer makkelijker kunnen omgaan met de Nederlandse taal. Werkgevers hebben een grote verantwoordelijkheid als het gaat om het bieden van een veilige werkomgeving voor hun medewerkers. Veiligheid op de werkvloer is van cruciaal belang, niet alleen voor de veiligheid van de medewerker zelf, maar ook voor het bedrijf als geheel. Daar komt Tel mee met Taal onder andere om de hoek kijken. Het is geweldig om te zien dat deze regeling steeds populairder wordt en meer bedrijven er gebruik van maken.

Heb je tips en tricks omtrent deze subsidie?

Werkgevers worden beoordeeld op hun keuze van taalopleider en het aantal contacturen met de docent. Het is van belang dat de taalopleider erkend is en dat er genoeg persoonlijke aandacht is voor de medewerkers.

Wat kunnen we van jou verwachten tijdens een samenwerking?

Veel ondernemers denken dat het ingewikkeld is om in aanmerking te komen voor subsidies en dat het veel papierwerk met zich meebrengt. Maar niets is minder waar! We hebben slechts drie woorden nodig om te weten wat de ondernemer wilt en wij weten precies wat we moeten doen om te helpen bij het verkrijgen van de subsidies waar de ondernemer recht op heeft. Dus als je als ondernemer denkt dat je niet in aanmerking komt voor subsidies of dat het aanvragen ervan ingewikkeld is, neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder en ontzorgen jou volledig tijdens het proces.

Onze werkwijze is eenvoudig en efficiënt. We sturen mailings naar ondernemers en plannen vervolgens een digitale of telefonische afspraak in om te bespreken wat er speelt bij de onderneming. Op basis van deze informatie kunnen wij een advies geven over de subsidies waarvoor ze mogelijk in aanmerking komen. 

Zodra de aanvraag voor Tel mee met Taal  is ingediend, vindt er een loting plaats vanwege de populariteit van de subsidie. Als de aanvraag wordt toegekend, zorgen wij voor de verdere aansturing om ervoor te zorgen dat alles goed bij het ministerie terechtkomt en dat er geen terugbetaling nodig is.

Als expert op het gebied van subsidies ben ik niet alleen begaan met mijn relaties, maar ook gefocust op kwaliteit en eerlijkheid. Ik ga voor de beste resultaten en zoek daarbij altijd naar de meest geschikte regelingen voor mijn relaties, zodat ze het maximale uit hun subsidieaanvraag kunnen halen..

Welke tip wil je de lezer meegeven?

Ik begrijp dat het soms lastig kan zijn om te bepalen welke opties er precies zijn in het subsidielandschap. Daarom bieden wij altijd een vrijblijvende kijk op de mogelijkheden en geven we een kwalitatief goed advies. Bij ons is de drempel laag en streven we naar de beste resultaten voor onze klanten.

Of je nu een groot bedrijf runt of een kleine ondernemer bent, subsidies en fiscale regelingen kunnen een groot verschil maken voor de toekomst van je bedrijf. Wij staan klaar om je te helpen bij het vinden van de meest geschikte regelingen, zodat je het maximale uit je subsidieaanvraag kunt halen.

Wil je een keer sparren?

Wil je een keer sparren met Danique over de mogelijkheden voor jouw onderneming? Stuur haar een bericht. Ze helpt je graag verder!