WBSO subsidie 2021: Fiscale subsidieregeling voor R&D

Haal maximaal voordeel uit je WBSO aanvraag. Lees op deze pagina meer over de WBSO en de voordelen die deze fiscale innovatieregeling kan bieden voor jouw onderneming. Direct weten of je in aanmerking komt voor de WBSO en de hoogte? Doorloop onze WBSO scan?

Vraag Nicole om WBSO advies

Wil je meer weten over deze regeling? Of wil je een aanvraag indienen? Neem dan vrijblijvend contact op met consultant Nicole Campen. Wij hebben ruime ervaring met het aanvragen van deze regeling en begeleiden je graag in het aanvraagproces.

Bel 076-565 4321
Nicole Campen

Hoe houd ik de WBSO administratie bij?

Indien je een WBSO verklaring ontvangt, ben je als werkgever verplicht om een sluitende S&O-administratie bij te houden en na afloop van het subsidiejaar de werkelijke S&O-uren te melden. Deze WBSO administratie geeft per project een helder overzicht van de volgende uitgevoerde S&O- werkzaamheden:

  • de aard
  • de inhoud
  • de voortgang
  • de omvang

Wanneer er meerdere ondernemingen betrokken zijn bij een project, dan dient ieder bedrijf afzonderlijk een administratie bij te houden.

Meer weten of de WBSO administratie? Lees ons artikel: Jouw WBSO administratie is goud waard!

Laat ons dit werk voor jou uit handen nemen.

Wat kan ik van een WBSO controle verwachten?

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland plant steekproefsgewijs controles in bij bedrijven die gebruikmaken van de WBSO subsidie. Wanneer jouw bedrijf hiervoor geselecteerd wordt kan dat best spannend zijn. Maak het voor jezelf en de beoordelaar daarom gemakkelijk en bereid je goed voor op deze controle. Zorg voor een goede projectadministratie en bespreek met je DB&P consultant welke zaken nog extra aandacht nodig hebben.

Ik heb een WBSO vragenbrief ontvangen, wat nu?

Nadat jouw WBSO aanvraag is ingediend bij de RVO ontvang je maximaal drie maanden na de start van de aanvraagperiode een positieve WBSO verklaring, een negatieve WBSO verklaring of een gedeeltelijke toekenning. Het kan echter voorkomen dat de RVO nog vragen heeft naar aanleiding van jouw aanvraag. In de meeste gevallen gebeurt dit schriftelijk in de vorm van een vragenbrief. Deze moet binnen twee weken beantwoord worden. Klanten van DB&P worden ondersteund bij het beantwoorden van de vragenbrief.

Kan ik bezwaar indienen bij afkeuring van mijn WBSO aanvraag?

Ja, je kan zeker bezwaar indienen! Wanneer jouw WBSO aanvraag na beantwoording van de vragenbrief wordt afgekeurd, kun je hiertegen in bezwaar gaan. Dit leidt tot een hoorzitting. Tijdens deze hoorzitting ga je dieper in op het project en licht je de technische details toe. Gemiddeld wordt 50% van de bezwaren na een WBSO hoorzitting goedgekeurd. Verklein de kans dat je WBSO aanvraag wordt afgekeurd en laat ons je helpen en adviseren bij het aanvragen van WBSO subsidie.

Waar kan ik de WBSO handleiding 2021 downloaden?

Download hier de WBSO Handleiding van 2021

Ontdek onze overstapservice

Vraag je momenteel WBSO subsidie aan via een andere adviseur, maar ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op door een berichtje achter te laten en ontdek onze toegevoegde waarde. Ook wanneer je zelf WBSO aanvraagt, kijken we graag met je mee zodat je in de toekomst nóg meer voordeel haalt uit je subsidieaanvraag.

Bel 076 - 565 4321