Financiering voor jouw start-up

Een start-up staat voor innovatie. Het begint vaak met een slimme oplossing voor een probleem waar bijna iedereen weleens mee te maken heeft. Maar hoe laat je je start-up groeien? Daar is geld voor nodig. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om de beginfase van je start-up te financieren. Wij helpen je graag een handje!

Financiering start-up

Om groei te realiseren is het belangrijk om de financiële haalbaarheid onder de loep te nemen. Hoeveel kapitaal heb je nodig om de start-up te laten groeien? Hoeveel geld heb je al? En waar haal je het resterende bedrag vandaan? Een lening bij de bank is een optie, maar banken zijn vaak terughoudend wanneer een bedrijf nog maar weinig of geen omzet heeft gedraaid. Daarom is het verstandiger om andere mogelijkheden te overwegen. Wij hebben een aantal interessante financieringsvormen voor je op een rijtje gezet.

Corona-Overbruggingslening (COL)

Als startende ondernemer financieel getroffen door de coronacrisis? Start-ups, scale-ups en innovatieve mkb-ers die overwegend met extern eigen vermogen zijn gefinancierd, komen in aanmerking voor de Corona-Overbruggingslening. Er is € 100 miljoen beschikbaar gesteld voor deze regeling.

Extra budget COL-regeling

Sinds de openstelling op 29 april hebben ruim 1300 start-ups, scale-ups en innovatieve mkb-ondernemingen een aanvraag ingediend voor de COL of het TOPPS. Vanwege het grote aantal ingediende aanvragen kondigde het kabinet op 20 mei een tweede tranche van € 150 miljoen aan voor de Corona-Overbruggingslening. Dit budget komt bovenop de eerste tranche van € 100 miljoen.

COL aanvragen?

Door onze samenwerking met de ROM’s, kennis en inzicht over de benodigdheden en voorwaarden van de COL, kunnen wij ondernemers ondersteunen en begeleiden in de onderbouwing van de aanvraag. Aanvragen is mogelijk via de online portal van Techleap.nl. Neem direct contact op met Koen of Peter om de mogelijkheden te bespreken.

Kom naar Start-up Thursday!

Iedere derde donderdag van de maand organiseren wij Start-up Thursday. Tijdens deze dag krijg je de kans om drie kwartier in gesprek te gaan met een DB&P consultant over ondernemers- en financieringsvraagstukken die spelen binnen jouw start-up. Deelnemen is gratis, maar we willen je vriendelijk verzoeken om je aan te melden via onderstaande knop.

Aanmelden voor Start-up Thursday