Financiering voor jouw start-up

Een start-up staat voor innovatie. Het begint vaak met een slimme oplossing voor een probleem waar bijna iedereen weleens mee te maken heeft. En dan de vraag: hoe financier ik innovatie voor mijn start-up?

Om groei te realiseren is het belangrijk om de financiƫle haalbaarheid onder de loep te nemen. Hoeveel kapitaal heb je nodig om de start-up te laten groeien? Hoeveel geld heb je al? En waar haal je het resterende bedrag vandaan? Een lening bij de bank is een optie, maar banken zijn vaak terughoudend wanneer een bedrijf nog maar weinig of geen omzet heeft gedraaid. Daarom is het verstandiger om andere mogelijkheden te overwegen. Wij hebben een aantal interessante financieringsvormen voor je op een rijtje gezet.

Financieringsvormen voor starters

 

Subsidies en kredieten

De Nederlandse overheid stimuleert innovatieve ondernemers door middel van diverse subsidies. Zo is er de Vroegefasefinanciering (VFF) waarmee je kunt onderzoeken of je idee een kans van slagen heeft op de markt. Het innovatiekrediet kan worden aangewend om een innovatie met uitstekend marktperspectief verder te ontwikkelen. En met de WBSO subsidie wordt een deel veel de loonkosten voor R&D-werkzaamheden gecompenseerd wanneer jouw start-up zich bezighoudt met technische innovatie.

Crowdfunding

Een crowdfundingcampagne is een goede manier om een lening aan te trekken voor je bedrijf. Daarbij is het de uitgelezen kans om af te tasten of de wereld wel zit te wachten op uw product of dienst, het levert naamsbekendheid op en je hebt direct ambassadeurs voor je start-up of product. Daarnaast kan een succesvolle crowdfundingcampagne leiden tot een serieuze private investeerder.

Informal investing

Door de nog altijd lage rente zijn investeerders continu op zoek naar manieren om meer rendement uit hun vermogen te halen. Hoewel de risicoā€™s die verbonden zijn aan het investeren in een start-up hoog zijn, zijn de opbrengsten dat ook. We beschikken over een groot netwerk met informal investors aan zich gebonden. Je kunt je pitch op de website plaatsen of je kunt tijdens een investeerdersmeeting van Investormatch pitchen voor een groep investeerders.

Jelmer helpt je start-up groeien

Wil je meer informatie over de financieringsmogelijkheden voor start-ups? Start-up specialist Jelmer Ruitinga beantwoord graag je vragen telefonisch of tijdens Start-up Thursday.

profielfoto financieringsadviseur Jelmer Ruitenga