WBSO subsidie 2020

Met de WBSO-regeling bespaar je op je maandelijkse loonkosten. Ontwikkelt jouw onderneming op technisch vlak iets nieuws? Dan kunnen de kosten besteed aan R&D-werkzaamheden in mindering worden gebracht op de loonafdracht.

Inventarisatie

Komt het project in aanmerking voor de WBSO? Zijn er andere regelingen of financieringsvormen waarvoor je in aanmerking komt? Nadat er is vastgesteld dat het project kwalificeert voor de WBSO, bespreekt de consultant de aanvraag.

WBSO test

1

Aanvraag indienen

De consultant schrijft de volledige aanvraag. Tevens dienen we de WBSO-aanvraag in bij RVO.nl. We nemen veel werk uit handen, waardoor ondernemingen de focus kunnen leggen op innovatie. Vraag je de WBSO zelf aan? Dan kun je de aanvraag kosteloos laten reviewen door een consultant. Ook bieden we een overstapservice aan.

Meer over deze dienst

2

Projectondersteuning

In enkele gevallen heeft RVO.nl vragen over de WBSO-aanvraag en ontvang je een vragenbrief. Ook vraagt RVO.nl soms een WBSO controlebezoek aan om de administratie door te lopen. Wij ondersteunen bedrijven gedurende het gehele proces: dus ook bij een WBSO vragenbrief, controlebezoek of hoorzitting.

3

Beschikking

Met een succespercentage van 99% is de kans groot dat je WBSO-project wordt toegekend. Daarnaast werken wij via no cure, no pay dus je loopt geen enkel financieel risico. Wij stellen je direct van je WBSO-beschikking op de hoogte. Op het moment dat je WBSO-project wordt toegekend, kun je de eerste dag van de volgende maand al genieten van WBSO subsidie!

4

Administratieve ondersteuning

Een van de vele voordelen van het aanvragen via De Breed & Partners, is de administratieve ondersteuning die we aanbieden. Denk aan de jaarlijkse realisatiemelding die we verzorgen en advies en informatie over het bijhouden van je projectadministratie.

Factsheet wbso projectadministratie

5

Vraag Nicole om advies

Wil je meer weten over deze regeling? Of wil je een aanvraag indienen? Neem dan vrijblijvend contact op met consultant Nicole Campen. Wij hebben ruime ervaring met het aanvragen van deze regeling en begeleiden je graag in het aanvraagproces.
Bel 076-565 4321
Nicole Campen

Veelgestelde vragen WBSO

Loopt jouw huidige WBSO-project nog door, maar wil je in verband met de coronacrisis een nieuw WBSO project starten? Dan is het mogelijk de huidige looptijd van je WBSO-aanvraag in te korten. Het wijzigen van je huidige WBSO-verklaring kan tot 30 september 2020.

Lees meer

De Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is een tegemoetkoming in de loonkosten voor de werkgever om zo een deel van de lasten op te vangen tijdens de coronacrisis. Het aanvragen van de NOW-regeling heeft geen gevolgen voor het aanvragen van WBSO subsidie. De twee regelingen kunnen dus naast elkaar lopen.

Uiteraard kun je de WBSO subsidie ook zelf bij het eLoket van RVO.nl aanvragen. Uit onze ervaring blijkt dat het gewenste technische niveau en de formaliteiten eromheen als lastig ervaren worden. Aangezien wij meer dan 35 jaar ervaring hebben op dit gebied en ieder jaar 1500 à 2000 aanvragen indienen nemen wij dit graag voor jou uit handen. Binnen één uur geven wij inzicht in je WBSO mogelijkheden en bieden wij een passend subsidieadvies.

Wij bieden de mogelijkheid voor een gratis second-opinion waarin wij inventariseren of er nog meer uit de WBSO te halen is. Wij voorzien je graag van concrete tips waarmee je direct aan de slag kan. Daarnaast bieden wij ook een overstapservice en zeggen we het contract met je huidige intermediair op.

Meer over deze dienst

Je kunt je project kosteloos laten reviewen door een expert. Wij voorzien je graag van concrete tips waarmee je direct aan de slag kan.

Meer over deze dienst

Wij vragen WBSO subsidie aan volgens het no cure, no pay principe. Wanneer de subsidie niet wordt toegekend, dan brengt je subsidieadviseur geen kosten in rekening.

Je kunt WBSO maximaal vier keer per jaar aanvragen. Iedere aanvraag is over een periode van minimaal drie maanden. Het grootste deel van onze klanten vraagt de WBSO twee keer per jaar aan, over een periode van zes maanden per aanvraag.

Wij verzorgen niet alleen het indienen van de WBSO aanvraag, ook daarna bieden wij ondersteuning. Wanneer RVO.nl meer wil weten over de projectadministratie of er zijn vragen over je WBSO-aanvraag, dan onderhouden wij het contact met RVO.

Het correct bijhouden van je WBSO-projectadministratie is essentieel. Zorg er dus altijd voor dat je WBSO-administratie goed op orde is. Waar moet je dan allemaal denken? Lees het in de factsheet WBSO-projectadministratie!

Factsheet wbso projectadministratie

Wij ontwikkelden een handige tool waarmee je direct je WBSO voordeel kunt berekenen. Ontdek direct je voordeel met de WBSO-rekentool!

wbso rekentool

Voordelen via DB&P

  • Marktleider WBSO-aanvragen + meer dan 35 jaar ervaring
  • Combineren van financieringsmogelijkheden met financieringsmix
  • 99% succesratio + no cure, no pay op het daadwerkelijk genoten voordeel
  • Consultants met een technische achtergrond
  • Gratis overstapservice en projectcheck
  • WBSO-audit
  • Ondersteuning bij WBSO-vragenbrief, controlebezoek en hoorzitting

Blijf op de hoogte!

Bekijk hier relevante nieuwsartikelen en blogs over de WBSO subsidie. Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de DB&P nieuwsbrief!

  • Je kunt je altijd afmelden en wij gaan uiteraard netjes om met je privacy