Workshop Nuna bouwen groot succes

Hoe maak je verschillende generaties enthousiast over duurzame technieken? Dat werd duidelijk op woensdag 23 oktober: door ouders mét hun kinderen kennis te laten maken met zonneracen.

Hoe maak je verschillende generaties enthousiast over duurzame technieken? Dat werd duidelijk op woensdag 23 oktober: door ouders mét hun kinderen kennis te laten maken met zonneracen.

Oud-lid van het Delftse raceteam Michel Versteeg vertelde een inspirerend verhaal over de zonneauto NunaX en de World Solar Challenge in Australië. Aansluitend daarop volgde een workshop waarbij kinderen met hun ouders zelf een miniatuur Nuna bouwden.

Techniek ontdekken in Delft

We nodigden onze relaties op om met hun kinderen naar het Delft Science Centre te komen, een broedplaats voor wetenschap en techniek. Bezoekers van het Science Centre kunnen hier opstellingen van studenten en onderzoekers van de TU Delft ontdekken en ervaren.

De race in Australië

Hiervoor kwamen onze bezoekers echter niet, deze dag stond namelijk in het teken van de workshop Nuna bouwen. Voorafgaand aan de workshop gaf Michel Versteeg een presentatie. Hij wist de aandacht van kinderen en ouders van begin tot eind vast te houden. Achteraf brandden de kinderen en ouders los met vragen, met name over de race in Australië van het Vattenfall Solar Team waarbij de NunaX in vlammen was opgegaan.

Miniatuur Nuna

Aansluitend op de presentatie kregen alle aanwezige kinderen een Nuna-bouwpakket. Samen met hun ouders knutselden ze stap voor stap hun eigen Nuna in elkaar. De miniatuur Nuna kreeg een eigen zonnepaneel, waarmee de auto door middel van zonne-energie in beweging werd gebracht. Het gebrek aan zon op deze dag was geen belemmering voor de zonnerace: een warmtelamp kon gelukkig worden ingezet om de auto’s vooruit te brengen. Na verschillende races met enthousiaste ouders aan de zijlijn, namen de kinderen hun zelfgebouwde Nuna mee naar huis.